måndag 5 augusti 2013

Spännande!

Om du tycker om spännande böcker är Dunkla hot av Elsie Petrén och Barnkolonin av Kerstin Lundberg Hahn något för dig.

Dunkla hot

När Adrian kommer hem från skolan hittar han ett vitt kuvert i sin skolväska. Det står ingenting på kuvertet och när Adrian öppnar det hittar han ett meddelande med urklippta bokstäver: Din moder bör utan tidspillan upphöra med att skriva i tidningen! Om så icke sker kommer något förfärligt att drabba dig. Adrian skrattar först åt det konstiga meddelandet och tror att det är någon av hans kompisar som vill skolka med honom. 

Så dyker det upp flera liknande brev och när Adrian hör konstiga samtal mellan mamma och pappa och hittar vits kuvert i sin mammas väska blir han orolig och han börjar misstänka alla i sin omgivning, till och med Julia. Vem är det som hotar honom och hans mamma? Och varför?

Dunkla hot är en mycket spännande bok och man kan inte släppa den innan man läst ut den. 

Barnkolonin 

Joel och hans familj flyttar till ett gammalt hus som ligger ute på landet vid en vacker sjö, omgivet av gammal bokskog. Huset har tidigare varit en barnkoloni, alltså ett lägerområde för storstadsbarn som behöver komma bort från staden under sommaren. Joels föräldrar har bestämt sig för att rusta upp huset och starta ett vandrarhem.

Redan första dagen börjar det hända konstiga saker i huset. Joel hör gråt som ingen annan hör och han ser ljusfläckar där det inte finns något ljus. Dessutom möter Joel en man som ingen annan ser. När Joel träffar Nina och hennes mormor som blir väldigt konstig när han frågar henne om huset blir han orolig på riktigt.

En dag när Joel passar sina småsyskon Max och Hanna försvinner de. Är det något övernaturligt med huset och med djurskeletten i skåpet i den stora salen eller håller Joel på att bli galen?

Barnkolonin är en mycket spännande rysare och den passar för den som gillar spökhistorier.


Kicki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar