måndag 5 augusti 2013

Som Zlatan fast bättre

Simon är femton år och drömmer om att bli fotbollsproffs som sin stora idol Zlatan, fast ännu bättre. Han bor med sin pappa och sin lillebror Pontus i Stockholm och han har en underbar flickvän, Sara. I början av boken får vi veta att Simons mamma är död och att hennes död har varit traumatisk för familjen.

Simons pappa har fått ett nytt jobb i Malmö och Simon ska börja på fotbollsgymnasiet där. Efter den första träningen med skollaget kommer tränaren fram till Simon och det som han säger är starten på en hemsk kamp för Simon. Simon blir mer och mer övertygad om att han måste gå ner i vikt för att han ska kunna bli proffs och han gör allt för att tappa några kilon. Det slutar med att Simon kämpar för livet.

Niclas Christoffer, som har skrivit boken, har själv haft ätstörningar och boken är delvis självbiografisk. Och det är en bra bok. Den är lättläst och man vill veta hur det ska gå för Simon. Boken handlar naturligtvis om fotboll och om ätstörningar, men också om kärlek, kompisar och sorg.



Kicki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar