måndag 3 september 2018

TIFO av Josefine Lindén

Tanya, Isak, Fredrik och Oday har en sak gemensamt och det är passionen för sitt lag. Inför varje match samlas tifo-gänget för att planera läktararrangemang, göra flaggor, samla in pengar, allt som behövs för att stöda laget.
Vänskapen mellan Tanya och Isak övergår småningom i kärlek, men ska man bli ihop med sin kompis och vad händer om man hånglat och den ena verkar ångra sig? Och vad händer med kompisgänget om två plötsligt blir ihop?
Efter en derbymatch där laget kvitterat i allra sista minuten blir Isak misshandlad av en säkerhetsvakt. En av killarna i gänget filmade misshandeln och laddar upp klippet på YouTube. Klippet får stor spridning och även andra lags supportar börjar kräva rättvisa. Isaks bror svär att hämnas på den som slog ner hans lillebror.
Tifo, är en förkortning av italienskan tifosi som betyder supportrar eller fans och syftar på supportrar som gör olika läktararrangemang främst inom fotboll. Boken handlar om passionen för sitt lag och om hur fotboll kan ge livet mål och mening. Den handlar också om kärlek och vänskap och om att hantera med- och motgångar både i livet och på fotbollsplanen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar