torsdag 10 augusti 2017

En väktares bekännelser av Elin Säfström

Tilda Modigh är 15 år och väktare. Hon har en förmåga som gör att hon är en av få som klarar av uppdraget: Hon kan nämligen se troll, häxor, älvor och andra väsen som rör sig längs Stockholms gator. Det är Tildas uppgift att se till att människor och övernaturliga väsen hålls ifrån varandra. Vanligtvis är det Tildas mormor som är väktare, men när hon måste bege sig till Norrland på ett särskilt uppdrag är Tilda plötsligt ensam om uppgiften.

Tilda klarar av att avstyra en invasion av vättar i skolans källare, men när människor plötsligt börjar försvinna blir det knepigare. Mormor svara inte i telefon när Tilda ringer för att fråga råd och hon får inte berätta om det här för någon, inte ens för Hakim som har världens brunaste ögon. Hur ska hon klara av situationen och varför vill den övernaturligt vackra Natta så innerligt bli Tildas vän?

Spännande bok som blandar ihop nordisk folktro med modern urbanfantasy. Det är intressant att läsa om de mystiska väsen som rör sig i Stockholm och man småskrattar ofta när deras liv krockar med människornas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar