onsdag 16 januari 2019

Pax av Ingela Korsell, Åsa Larsson och Henrik Jonsson



Pax är en bokserie som handlar om två bröder som heter Alrik och Viggo. Det finns 10 böcker i serien.
Första heter Nidstången och i den så måste bröderna flytta till Mariefred från sin mamma för att deras mamma är en alkoholist. Där så möter de två personer som heter Estrid och Magnar som är väktare över ett bibliotek fylld med magiska böcker. När de flyttade ditt så började konstiga saker hända och det är de som måste slås mot det konstiga.
Andra heter Grimmen där så börjar folk och djur bli attackerade. De tror att det är en varulv eller en hamnskiftare. De börjar fundera hur de ska besegra den när en häxmästare plötsligt dyker upp och söker råd i biblioteket.
Tredje heter Mylingen och i den så är det alla helgonsdag och då blir spöken som starkast med sina förmågor. Hur ska bröderna stoppa den som vill ha hämnd?
Fjärde heter Bjäran och i den så börjar invånarnas saker försvinna och Alrik står högst på listan med misstänkta. Men det di inte vet är att det finns magi bakom alla stölder.
Femte heter Gasten och i den så är det december och det är Lucia, men en oskyldig lek tar och öppnar en port så att tre gastar börjar härja runt i Mariefred. De måste bekämpa gastarna fort innan de gastkramar alla till döds.
Sjätte heter Näcken och i den så händer något hemskt när mellanstadiet ska ut på isen. De påstår att det är Näcken, ett vattenväsen som dränker sina offer.
Sjunde heter Pestan och i den så har det kommit en märklig sjukdom till Mariefred som fler och fler blir sjuka av och igen kan hitta ett botemedel.
Åttonde heter Vitormen och i den så vaknar en uråldrig fasa till livs och slukar ett barn.
Nionde heter Maran och i den så måste Alrik och Viggo bege sig in i Estrids dröm för att rädda henne men de bliv varnade om de dör i drömmen så dör de på riktigt.
Tionde och sista heter Draugen och i den så måste Alrik och Viggo flytta bort från Mariefred och bort från varandra. Hinner de rädda allihopa före svarthäxan kommer sig in i biblioteket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar