måndag 5 september 2016

Dumplin'

Willowdean kallas Dumplin' av sin mamma. Hon har alltid ansett att "Den perfekta bikinikroppen = en kropp iklädd bikini".
Willowdean är tjock och hon har alltid trivts med sin kropp.
Allt förändras när hon får ett nytt jobb och träffar Bo. Bo går i privatskola och han är enormt snygg. Naturligtvis blir Willowdean attraherad av Bo och till hennes förvåning verkar han gilla henne också. Plötsligt börjar Willowdean fundera på sina valkar och hennes självförtroende sjunker till botten.

Willowdeans  mamma blev vald till Miss Teen Blue Bonnet när hon var ung och numera ordnar hon tävling varje år. Willowdean har alltid känt att hennes mamma har skämts över att Will är så tjock. För att vinna tillbaka sitt självförtroende och visa alla i stan att hon minsann duger som hon är ställer Will upp i skönhetstävlingen.

Dumplin' är en jättebra bok som handlar om hur svårt det kan vara att acceptera sig själv som man är och om hur samhället ställer krav på hur flickor ska se ut. Willowdean är en flicka som motsätter sig alla oskrivna regler och tar upp kampen mot det rådande kroppsidealet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar